Nele Vertommen (°1999) werd reeds als 5-jarige geboeid door oude muziek, bij het horen van de Mattheüs-Passie van Bach. Hier werd haar al duidelijk dat ze deze muziek ook zelf wilde kunnen spelen.

Enkele jaren later startte ze met hobolessen bij Korneel Alsteens. Wanneer ze na 2 jaar spelen ontdekte dat die prachtige hobo-solo’s uit de Mattheüs-Passie eigenlijk voor de barokhobo geschreven werden, ontstond het idee om barokhoboïste te worden.

Op haar 14de begon ze met zelfstudie voor barokhobo, waarna ze zich op 15-jarige leeftijd studente kon noemen aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, in de klas van Marcel Ponseele. Na een tussenjaar in Den Haag waarin ze zowel barokhobo als blokfluit studeerde, ontving ze daar haar bachelordiploma met grootste onderscheiding. Eenmaal terug in België rondde ze haar master in Brussel af, tevens met grootste onderscheiding. Voor haar afstuderen kreeg ze een prijs van de artistieke stichting “Horlait-Dapsens”.

Nele treedt regelmatig op met ensembles waaronder Il Gardellino (BE), A Nocte Temporis (BE), Collegium Vocale Gent (BE), La Chapelle Harmonique (FR), Collegium Marianum (CZ), Gli Angeli Genève (CH) en La Petite Bande (BE), Concerto Köln (DE). In 2021 werd ze door Klara als een van de twintigers geselecteerd voor hun gelijknamig programma. Sinds enkele jaren werkt ze samen met Beniamino Paganini (haar vriend) sterk aan de uitbouw van het ensemble Musica Gloria. Dit ensemble speelt voor organisaties als BOZAR, 30CC, AMUZ, Mubafa, Festivals de Wallonie en Concertgebouw Brugge en nam intussen 4 cd’s op

Recent startte Nele met het bespelen van de dulciaan en focust ze opnieuw meer op blokfluit, zodat ze ook 16de- en 17de-eeuwse muziek kan toevoegen aan haar repertoire.

De eerste keer dat ze aan een wedstrijd meedeed, in september 2021, won ze de eerste prijs. Dit op de internationale Telemann-wedstrijd in Magdeburg.